Yağ Enjeksiyonu; Genç ve dinamik bir görünüme sahip olmamızın etkeni sadece gergin bir cilt değildir. Cilt gerginliğinin yanı sıra cilt altı dokuların da tam ve biçimli olması gerekir. Yaş almaya bağlı olarak cilt altı dokular başta yağ yastıkçıkları olmak üzere erimeye, fıtıklaşmaya başlarlar. Bu deformasyon ve cilt altı dokulardaki azalma zamanla cildimizde çöküklüklere ve dolayısıyla yorgun ve yaşlı bir görünüme neden olur. Cilt altı dokuların yerine konmasını amaçlayan yağ enjeksiyonu uygulaması, daha genç bir görünüme kavuşmak isteyenler için ideal uygulamalar arasındadır.

Yağ enjeksiyonu nedir?

Vücudun çeşitli yerlerindeki lokal yağlanmalardan liposuction yöntemiyle alınan yağların yüzde ve vücutta ihtiyaç duyulan yerlere enjekte edilerek yüz ve beden formunun yeniden biçimlendirilmesi işlemidir.

Yağ enjeksiyonu uygulamasına neden duyulur?

Yaş almaya bağlı olarak cilt altı dokularımızda fıtıklaşmalar ve erimeler başlar. Hyaluronik asit bazlı dermal dolgularla bu kayıplar kısmen yerine konmakla birlikte hyaluronik asit bazlı dolguların kalıcılığı kısadır. Yağ enjeksiyonu işlemi ile vücudun karın, bel, göbek, sırt gibi yerlerinden alınan yağlar, cilt altına enjekte edildiğinde hyaluronik asit bazlı dolgulara oranla çok daha kalıcıdır. Üstelik işlemde kişinin kendi yağları kullanıldığı için hem bölgesel olarak incelme hem de biçimlendirme sağlanabilir.

Yağ enjeksiyonu işlemi sadece daha genç bir görünüm için kullanılmaz aynı zamanda vücutta daha orantılı bir biçim yakalamak için de kullanılır. Yağ enjeksiyonu işlemi ile meme formu yarım beden büyütülebilir ya da implant kullanılan meme büyütme ameliyatında implantın vücutla daha uyumlu olması için yağ enjeksiyonundan faydalanılabilir. Bunun yanı sıra bacak ve popo estetiğinde de yağ enjeksiyonundan büyük oranda faydalanılır. Yağ enjeksiyonu ile yukarıdan aşağıya doğru incelen biçimli bacaklar veya günümüzde Brezilya Poposu olarak geçen daha biçimli, dik kalçalara sahip olmak mümkündür. Hastalarımızın hem bölgesel yağlarından kurtulduğu hem de o yağlarla daha biçimli bir vücuda sahip olduğu yağ enjeksiyonu işlemi, yüz bölgesinde de dudak, nazolabial bölge, burun, yanak, çene gibi birçok farklı yerde kullanılabilmektedir.

Yağ enjeksiyonu uygulamasında hangi yöntemler kullanılır?

Yağ enjeksiyonu işleminde ilk etapta hastadan yağ alımı yapılır. Yağ alımı işlemi liposuction yöntemiyle yapılmaktadır. Günümüzde birçok farklı liposuction yöntemi olmakla birlikte hem hassas müdahale şansı sunması hem de komşu dokulara zarar vermeden direkt yağlara etki etmesi nedeniyle sıklıkla Vaser Liposuction kullanılmaktadır. Vaser Liposuction’ın sunduğu ultrasonik enerji ile yağlar tahrip edilir ardından özel ince bir kanülle yağlar vücuttan dışarı alınır.

Alınan yağlar enjeksiyon yöntemi ile hastada ihtiyaç duyulan bölgelere enjekte edilir. Bacak, kalça, dudak, yanak gibi birçok bölgeye uygulanabilen yağ enjeksiyonu uygulaması güvenilir ve konforlu bir işlemdir.

Yağ enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu işlemi genel anestezi ya da lokal anestezi altında yapılan bir uygulamadır. Kapsamlı yağ enjeksiyonu işlemlerinde genel anestezi kullanılır. Uygulamada önce konsültasyon muayenesinde belirlenen yağ alım bölgelerinden Vaser Liposuction ile yağ alımı gerçekleşir. Ardından yine konsültasyon muayenesinde belirlenen yüz ve vücut bölümlerine alınan yağlar enjekte edilerek daha biçimli ve orantılı yüz ile vücut hatları oluşturulur. Yağ enjeksiyonu işleminin süresi hastadan alınacak yağ miktarına ve ardından yapılacak enjeksiyon işleminin kapsamına göre değişiklik gösterir.

İşlem, tam teşekküllü bir hastanede yapılır. Uygulamadan sonra hasta aynı gün taburcu olabilmekle birlikte biz hastalarımızı 1 gün hastanede misafir etmeyi daha uygun görüyoruz. Yağ enjeksiyonu işleminin sonuçları operasyonu takriben ödemler inmeye başladıkça yaklaşık 1 hafta içerisinde kendini göstermeye başlar.

Yağ enjeksiyonu kalıcı mıdır?

Yağ enjeksiyonu uygulaması, hyaluronik asit bazlı dermal dolgulara göre daha fazla kalıcı olmakla birlikte sonuçlar ömürlük değildir. Ortalama 2 yıl kalıcılığı bulunan yağ enjeksiyonu işleminde bu süre sonrasında enjekte edilen yağlarda kısmi erimeler görülebilir. Eğer etkinin devam etmesi isteniyorsa işlem bu süre zarfı sonunda mutlaka tekrarlanmalıdır.

Yağ enjeksiyonu uygulaması için kimler uygun adaydır?

Yağ enjeksiyonu işleminde hastaların kendi vücutlarından alınan yağlar kullanılmaktadır. Bu nedenle her şeyden önce hastaların vücut yapısı yağ alımına uygun olmalıdır. Bununla birlikte yağ enjeksiyonu işleminin hangi amaçla planlandığı da hastanın uygunluğunu belirleyen faktörlerden biridir. Örneğin yağ enjeksiyonunu meme büyütme operasyonu kapsamında istiyorsa ancak meme formunda bir bedenden daha fazla bir büyüme istiyorsa bu hasta yağ enjeksiyonu operasyonu için uygun bir aday değildir.

Beklentileri gerçekçi olan, vücut yapısı yağ alımına uygun, anestezi almasına tıbbi bir engel olmayan tüm kadın ve erkekler yağ enjeksiyonu uygulaması için uygun adaylardır.

Bize Ulaşın

Dr. Osman Şenel Sorularınızı Yanıtlıyor.

    Diğer Uygulamalarımız

    Mini karın germe ameliyatı nedir? Mini karın germe ameliyatı, tam karın germe ameliyatının daha sad..

    Yağ Enjeksiyonu; Genç ve dinamik bir görünüme sahip olmamızın etkeni sadece gergin bir cilt değildir..

    Vaser Liposuction; Düzenli spor ve diyet vücudumuzu belirli bir oranda biçime, şekle soksa da direnç..

    Kol Estetiği; Aşırı kilo değişimleri, genetik faktörler, yaşamsal alışkanlıklar ve yaş almaya bağlı ..

    Karın Germe Ameliyatı; Kilo değişimleri, hamilelik, yaşlanmanın getirisiyle cildin elastikiyetini ka..

    Bodytite; Beslenme alışkanlıkları, değişen yaşam tarzı, daha az hareket derken bölgesel yağlanmalar ..

    Bacak Estetiği; Kasıktan ayak bileğine doğru yukarıdan aşağıya daralan ince bacaklar, kişiyi sadece ..